Wednesday, April 11, 2007

A Thursday Thirteen Quiz

It’s test time. Here’s a quiz on famous sayings and quotations from various places. How will you do?! Answers are at the bottom. No cheating allowed.

1. Fill in the blank: “Look before you --.” (Proverb)

a. take a step
b. cross the street
c. leap
d. judge

2. Fill in the blank: “More things are – than this world dreams of.” —Alfred, Lord Tennyson

a. understandable
b. wrought by prayer
c. achievable
d. sought after

3. Who said it? “I find that the harder I work, the more luck I seem to have."

a. Dominick Hasek
b. Benjamin Franklin
c. Winston Churchill
d, David Letterman

4. Who said it? “Nothing great was ever achieved without enthusiasm.”

a. Ralph Waldo Emerson
b. Christopher Columbus
c. Queen Elizabeth
d. Walter Mondale

5. Fill in the blank: “I never forget --, but in your case I'll be glad to make an exception.” —Groucho Marx

a. a mistake
b. a face
c. a false impression
d. a polite host

6. Who said it? Do not worry about your problems with mathematics, I assure you mine are far greater.”

a. Charlie Brown
b. Sir Isaac Newton
c. Carl Sagan
d. Albert Einstein

7. Who said it? “Baseball is 90% mental, the other half is physical.”

a. George Bush
b. Bill Clinton
c. Yogi Berra
d. Babe Ruth

8. Who said it? “To thine own self be true; then as night follows the day, thou canst be false to no man.”

a. William Shakespeare
b. Christopher Marlowe
c. Tennessee Williams
d. Jesus

9. Fill in the blank: ”Let -- lie.” (Proverb)

a. brooding children
b. crooked politicians
c. sleeping dogs
d. old men

10. Who said it? “Fish and visitors smell in three days.”

a. Benjamin Franklin
b. Henry David Thoreau
c. Elizabeth Taylor
d. Salman Rushdie

11. Who said it? "I shoulda turned left at Albuquerque."

a. Bugs Bunny
b. The Tasmanian Devil.
c. Bonnie and Clyde
d. Johnny Carson

12. What movie is this in? “Hell with them fellas. Buzzards gotta eat."

a. Hang 'Em High
b. A Fist Full of Dollars
c. The Outlaw Josey Wales
d. The Good, the Bad, and the Ugly

13. What movie? “The way I see it, you got two choices. You either gotta get busy livin'... or get busy dyin'.”

a. Rio Hondo
b. The Shawshank Redemption
c. To Kill a Mockingbird
d. Shane


1. c; 2. b; 3. a; 4. a; 5. b; 6. d; 7. c; 8. a; 9. c; 10. a; 11. a; 12. c; 13. b

If you missed 0-2, you are a cultural genius; if you missed 3-5, you are pretty good—a semi-genius; if you missed more than 5, you are only a sometime genius; watch more TV.

No comments:

Post a Comment